Ελένη Χαλμαντζή - Ψυχολόγος

Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

Το πνεύμα των Χριστουγέννων.




  Οι γιορτές είναι ένα κομμάτι του χρόνου, το οποίο άλλους τους βοηθά να ξεχαστούν και άλλους τους βοηθά να θυμηθούν. Είναι οι μοναδικές στιγμές που αξίζει να θυμόμαστε και που αποτελούν σημεία αναφοράς στην ζωή μας.

  Για κάποιους, ιδίως οι Χριστουγεννιάτικες γιορτές είναι μια περίοδος νοσταλγίας όλων των περασμένων χαρούμενων στιγμών που έζησαν στο παρελθόν. Συνήθως, η μοναξιά επιδεινώνει την κατάσταση.

  Για άλλους, αυτή η περίοδος είναι η πιο αγαπημένη, καθώς οι συγγενείς μαζεύονται και γιορτάζουν χαρούμενα αυτές τις άγιες μέρες, με δώρα και ένα ευχάριστο κλίμα ζεστασιάς και αγάπης να τους περιβάλλει.

  Βγαίνοντας έξω, όλα είναι όμορφα και γιορτινά, τα μαγαζιά στολισμένα, ο κόσμος χαρούμενος κάνει βόλτες ακόμα και αν αυτές είναι ανέξοδες. Η χαρά των παιδιών είναι αρκετή για να μεταφέρει το μήνυμα της αγάπης. 

  Ας αρπάξουμε αυτήν την ευκαιρία των άγιων αυτών εορτών και αφήσουμε το Πνεύμα των Χριστουγέννων να εισχωρήσει μέσα μας, προσφέροντας και λαμβάνοντας αγάπη από το περιβάλλον μας.

  Προσπαθήστε να ζήσετε την κάθε στιγμή με θετική ενέργεια, μη σας κατακλύζουν οι τηλεοπτικές ή οι ραδιοφωνικές κακόβουλες ειδήσεις. Κρατήστε, ότι όμορφο ακούτε και βλέπετε γύρω σας, και αναζητείστε χαρούμενους ανθρώπους που θα σας μεταδώσουν την δική τους θετική διάθεση.

  Οι γιορτές των Χριστουγέννων μας στέλνουν το μήνυμα της γέννησης του Θεανθρώπου, ας αναγεννηθούμε λοιπόν, και εμείς μέσα από αυτές με αισιοδοξία, με δύναμη στην ψυχή μας να αντιμετωπίζουμε όλες αυτές τις καθημερινές δύσκολες καταστάσεις. Δίνοντας αγάπη, ας γευτούμε το αίσθημα της χαράς της προσφοράς και του εθελοντισμού.

  Η δημιουργικότητα ας πλημμυρίσει την ζωή σας με ιδέες μοναδικές, άχρηστα αντικείμενα, μπορεί να γίνουν χρήσιμα και εσείς να φτιάξετε φανταστικές Χριστουγεννιάτικες κατασκευές και να στολίσετε τον χώρο σας.

  Δώστε στο περιβάλλον σας το χρώμα και την νότα των Χριστουγεννιάτικων εορτών και να είστε σίγουροι πως η διάθεσή σας θα αλλάξει αμέσως. Όλα βρίσκονται μες στο μυαλό μας, μόνο εμείς μπορούμε να αποφασίσουμε για την διάθεσή μας και όχι οι γύρω μας.

  Εύχομαι σε όλους να έχετε υπέροχες γιορτές με τους αγαπημένους σας ανθρώπους κοντά σας, με αγάπη και υγεία και με το Πνεύμα των Χριστουγέννων να πλημμυρίζει την καρδιά σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου