Ελένη Χαλμαντζή - Ψυχολόγος

Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

Πώς να βελτιώσετε την σεξουαλική σας ζωή.


  Αυτό είναι ένα άρθρο για όλα τα ζευγάρια τα οποία  θέλουν να αλλάξουν λιγάκι την καθημερινότητά τους, να βελτιώσουν την ποιότητα της ερωτικής τους ζωής και να αναθερμάνουν τις σχέσεις τους με τον σύντροφό τους.

  Δεν είναι λίγες οι φορές που μου λένε ζευγάρια, πως έχουν χάσει το ενδιαφέρον τους, πως η ζωντάνια λείπει από τις σχέσεις τους, πως θα θέλανε να ξανανιώσουν εκείνο τον έρωτα που βίωσαν, όταν γνώρισαν τον σύντροφό τους.

  Και το ενδιαφέρον, αν και λυπηρό, είναι πως αυτό συμβαίνει συχνά και στα νεαρά ζευγάρια, και στους φρεσκοπαντρεμένους ακόμα. Η αιτία συχνά, είναι οι τεράστιες υποχρεώσεις που έχουν αναλάβει, είτε είναι συζυγικές, είτε εξαιτίας της εργασίας τους, είτε εξαιτίας των οικονομικών υποχρεώσεων που τους ταλανίζουν. 

  Αποτέλεσμα όλων αυτών, είναι να αδιαφορούν ή να μην δείχνουν το απαραίτητο ενδιαφέρον για αυτόν τον τομέα στην ζωή τους και να τον παραμελούν συστηματικά, κάνοντας την ερωτική τους ζωή μια ανιαρή ρουτίνα.

  Πώς όμως, θα ξυπνήσουμε το ερωτικό μας κρεβάτι; Δώστε μια άλλη νότα, βάλτε μουσική στην ζωή σας, η οποία δίνει ηρεμία και χαλαρώνει τα πνεύματα. Ένα χαλαρωτικό μασάζ στον σύντροφό σας του δίνει την ευκαιρία να ξεφύγει και να ξεχαστεί από τις αμέτρητες υποχρεώσεις και να περάσει σε ένα άλλο επίπεδο, αυτό της απόλυτης ηρεμίας και γαλήνης.

  Εκτός από το μασάζ, εξίσου χαλαρωτικό θα μπορούσε να είναι ένα αφρόλουτρο με αιθέρια έλαια, τα οποία βοηθάνε με παρόμοιο τρόπο να χαλαρώσει το σώμα και το πνεύμα μας.

  Φυσικά, για τις γυναίκες κυρίως τα καινούρια εσώρουχα δίνουν ένα πλεονέκτημα να προσελκύσουν τον σύντροφό τους και να τους τραβήξουν το ενδιαφέρον.

  Αντίστοιχα, για τους άνδρες, μερικά ροδοπέταλα στο κρεβάτι θα έδιναν μια άλλη οπτική, που θα προσέφερε άπλετο ρομαντισμό, κάτι που στις μέρες μας δυστυχώς εκλείπει, και ιδίως οι γυναίκες τον έχουν ανάγκη, πάντα θέλουν να ζουν το όμορφο παραμύθι τους με τον ρομαντικό σύντροφό τους.

  Φυσικά, κάθε ζευγάρι είναι διαφορετικό και τα κουμπιά του καθενός πατούν σε άλλα πλήκτρα, αρκεί να κάνουμε δοκιμές και να πετύχουμε την πιο όμορφη μελωδία που μπορούν να συνθέσουν οι δύο σύντροφοι.

  Μη χάνετε την ευκαιρία να παίζετε με τους συντρόφους σας, να δοκιμάζετε νέα πράγματα και να ζωντανεύετε με κάθε τρόπο την ερωτική σας ζωή. Διότι, μην ξεχνάτε πως αυτό το κομμάτι είναι αλληλοσυνδεόμενο με όλα τα υπόλοιπα κομμάτια της ζωής μας, το κοινωνικό, το εργασιακό, το οικογενειακό.


  Όταν λοιπόν, στον ερωτικό τομέα είμαστε ικανοποιημένοι, η ευχαρίστηση και η απόλαυση μεταβαίνει αυτόματα και σε όλα τα υπόλοιπα επίπεδα δίνοντάς μας ενέργεια και δύναμη να ανταπεξέλθουμε με άλλη διάθεση, πιο θετική, όλες τις αντίξοες καταστάσεις που μπορεί να αντιμετωπίζουμε καθημερινά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου