Ελένη Χαλμαντζή - Ψυχολόγος

Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

Ένα άρθρο αφιερωμένο στη γυναίκα.


  Αυτό το άρθρο, μπορεί να είναι αφιερωμένο στις γυναίκες, αλλά θα προτιμούσα να το διαβάσουν οι άνδρες. Με αυτόν τον τρόπο, ίσως μπορέσουν να δουν μια άλλη πλευρά του γυναικείου φύλου, που δεν την γνωρίζουν.

  Η γυναίκα είναι ένα πλάσμα της φύσης, για να την καταλάβουμε καλύτερα όμως, θα μπορούσαμε να σκεφτούμε, πως μοιάζει με τη φύση. Εάν την προσέχεις, εάν την αγαπάς, θα σου δώσει τους πιο όμορφους καρπούς.

  Όταν λοιπόν, την φροντίσεις και της δείξεις ενδιαφέρον, εκείνη θα σου δώσει τον καλύτερο εαυτό της, θα ανοίξει τα χέρια της και θα σου προσφέρει την πιο ζεστή αγκαλιά, που μπορεί να διώξει μακριά κάθε πρόβλημα και κάθε έγνοια.

  Η γυναίκα είναι η μάνα, αυτή που πονάει πρώτη για τα παιδιά της με τη γέννησή τους, και από κει και έπειτα οι πόνοι και οι ανησυχίες δεν παύουν ποτέ. Είναι εκείνη που πρώτη θα δικαιολογήσει τα παιδιά της στους ξένους, αλλά εκείνη, που πρώτη πάλι, θα βάλει τους κανόνες και θα επιβάλλει την τάξη.

  Λένε, πως η γυναίκα κρατάει ένα σπίτι! Γιατί λέτε; Είναι εκείνη η οποία μπορεί να κρατήσει το σπίτι σε μια ισορροπία. Μπορεί να θέσει τους κανόνες και τις αρχές και θα φροντίσει να τους υπακούν όλοι, από τον μικρότερο έως τον μεγαλύτερο.

  Είναι η σύζυγος, η οποία στέκεται στο πλευρό του άνδρα της, ότι και αν  συμβεί, τον στηρίζει και φροντίζει να διατηρεί την αυτοπεποίθησή του πάντα ανεβασμένη. Η ψυχολογία του συζύγου της, την επηρεάζει και η ίδια όταν εκείνος χαίρεται νιώθει ευτυχισμένη διπλά.

  Είναι εκείνη, η οποία τα καταφέρνει πρώτη στις εργασίες του σπιτιού, αλλά κι εκείνη που δουλεύει σκληρά και τα καταφέρνει ικανοποιητικά και στις εξωτερικές δουλειές, είτε είναι οικογενειακές υποχρεώσεις, είτε είναι εργασιακή απασχόληση.

  Για να λειτουργήσει σωστά, δεν έχει ανάγκη από πολλά πράγματα. Εάν βρίσκεσαι κοντά της και της δείχνεις ενδιαφέρον, θα καταλάβεις ακριβώς τι την κάνει ευτυχισμένη.

  Κάθε γυναίκα είναι μοναδική και ξεχωριστή, οπωσδήποτε τα θέλω και οι ανάγκες διαφέρουν από τη μία στην άλλη, τα βασικά στοιχεία όμως, δεν αλλάζουν. Το ενδιαφέρον, η αγάπη, η φροντίδα, ένα χάδι και μια αγκαλιά, της δίνουν δύναμη, να αντέξει κάθε δυσκολία και να ανταπεξέλθει ικανοποιητικά σε όλες της τις υποχρεώσεις.

  Δεν της αξίζει η προδοσία και το ψέμα, μην το επιχειρήσετε διότι, σίγουρα θα αντιμετωπίσετε ένα άλλο πλάσμα της φύσης. Ανέφερα προηγουμένως ότι μοιάζει με τη φύση, σκεφτείτε λοιπόν, όταν η φύση αντιδρά στις ανθρώπινες επεμβάσεις, σεισμοί, θαλασσοταραχές, πλημμύρες και κακοκαιρίες.

  Η συμπεριφορά της γυναίκας, όταν την πληγώσεις, κάπως έτσι είναι, η εκδίκηση μπορεί να μην είναι τίποτα λιγότερο από τις παραπάνω φυσικές καταστροφές. Μην την δοκιμάζετε, γιατί τα αποτελέσματα δεν θα είναι ευχάριστα.

  Σεβαστείτε την, διότι μην ξεχνάτε ποτέ πως εκείνη σας έφερε στον κόσμο και της το οφείλετε. Ας μείνουμε με την εικόνα του πιο όμορφου τοπίου με υπέροχα νερά και λουλούδια ανθισμένα που μοσχοβολούνε κάνοντάς μας, να νιώθουμε ευφορία. Έτσι ακριβώς είναι και η γυναίκα, όταν νιώθει χαρούμενη και ικανοποιημένη μπορεί να σου προσφέρει έναν παράδεισο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου