Ελένη Χαλμαντζή - Ψυχολόγος

Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Δίνοντας ένα φιλί.



  Το μυστικό ενός παθιασμένου φιλιού .Αμερικανοί ερευνητές βρήκαν ότι ένα παθιασμένο φιλί απελευθερώνει ένα πολύπλοκο ορμονικό-χημικό «κύμα» στον εγκέφαλο, το οποίο κάνει τον/την σύντροφο να νιώθει έξαψη, ευτυχία ή χαλάρωση. Το φίλημα είναι πολύ πιο πολύπλοκο και προκαλεί ορμονικές αλλαγές και πράγματα που δεν έχετε ποτέ φανταστεί ότι συμβαίνουν.

  Το φιλί λοιπόν περιγράφεται ως το ύψος της απόλαυσης. Το οποίο αφήνει μία αξιαγάπητη, εύγευστη και αξέχαστη κληρονομιά. Το να φιλάς είναι μία πράξη άκρως προσωπική και εντός των συνόρων της ερωτικής σχέσης. Μπορεί λοιπόν να είναι σύντομο και άτονο ή μπορεί να είναι διαρκείας και πολύ αισθησιακό.

  Κάθε μέρα είναι μία καλή δικαιολογία για μια εξάσκηση στο να δίνετε φιλιά. Χρειάζεστε λοιπόν ένα ακόμη ζεύγος χειλιών για να πραγματοποιήσετε ένα φιλί. Είναι ένα ουσιώδες στοιχείο για να μεταφέρετε την αγάπη σας στον άλλον και να επηρεάσετε την σχέση σας μαζί του. Τα φιλιά δηλαδή είναι αυτά που μεταφέρουν τα μηνύματα της αγάπης και της τρυφερότητας.

  Ένα φιλί μπορεί να μεταφέρει διάφορα νοήματα στον κάθε εραστή. Όταν αυτό λοιπόν λείπει από τους δύο εραστές, τότε οι ερμηνείες για τις αιτίες αυτής της απουσίας είναι πάρα πολλές. Αυτές οι ερμηνείες μπορούν να φέρουν πολλά εμπόδια στην έκφραση της αγάπης και του έρωτα μέσα στη σχέση. Όταν η αγάπη είναι παρούσα τότε το φιλί είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της έκφρασης αυτής της αγάπης. Δώστε λοιπόν προσοχή σε αυτό : παίρνετε μία καλή αναπνοή, χαλαρώνετε, επικεντρώνεστε και νοιώθετε την ηλεκτρική ενέργεια να καταλαμβάνει όλο σας το σώμα.

  Το φιλί δεν είναι όμως πάντα ο προάγγελος του έρωτα. Αλλά είναι ένα ευχάριστο ξυπνητήρι που σου θυμίζει ότι δύο καρδιές ενωμένες είναι καλύτερες από μία μόνη της. Και πέρα από το ψυχολογικό κομμάτι πρέπει να αναφερθεί ότι το φίλημα σταθεροποιεί την καρδιαγγειακή δραστηριότητα, καθώς ελαττώνει την υψηλή πίεση αίματος, και κατεβάζει σε πολύ χαμηλό επίπεδο την χοληστερόλη. Επίσης εμποδίζει την πέτρα των δοντιών καθώς καλύπτει τα δόντια μέσω της παραγωγής σίελου ενώ παράλληλα εμποδίζει την ουλίτιδα που εμφανίζεται διαμέσου του ασβεστίου που υπάρχει στο σάλιο. Το φιλί ενεργοποιεί πάνω από τριάντα μυς του προσώπου οι οποίοι λειαίνουν το δέρμα και αυξάνουν την κυκλοφορία του αίματος στο πρόσωπο.

  Μην ξεχνάτε πως δίνοντας ένα φιλί, καίτε δώδεκα θερμίδες για μόνο πέντε δευτερόλεπτα και τρία φιλιά πάθους την ημέρα σας βοηθούν ικανοποιητικά στην δίαιτα σας. Επίσης το φιλί παίζει ένα ρόλο εμβολιασμού καθώς σας προστατεύει από τα μικρόβια. Αυτό συμβαίνει γιατί το σάλιο περιέχει βακτήρια, και 80% από αυτά είναι κοινά σε όλους τους ανθρώπους ενώ ένα 20% μοναδικά σε κάθε άνθρωπο. Έτσι λοιπόν ανταλλάσσοντας σίελο με το σύντροφο σας προμηθεύεστε στο σύστημά σας τα διαφορετικά βακτήρια στα οποία εκτίθεστε. Το αποτέλεσμα αυτής της ανταλλαγής είναι η ανοσοποίηση του συστήματος σας καθώς και ακριβή αντισώματα σε αυτά τα νέα βακτήρια.

  Επίσης έρευνες έχουν δείξει πως ζευγάρια των οποίων τα χείλη έχουν παρόμοιο μέγεθος είναι πολύ πιθανόν να παραμείνουν μαζί. Έχει βρεθεί πως 88% των ευτυχισμένων ζευγαριών έχουν χείλη τα οποία καθρεπτίζονται μεταξύ τους. Ένας καλός συνδυασμός χειλιών κάνει επίσης έναν καλό συγχρονισμό ανταπόδοσης φιλιού.

   Τέλος μην σας κάνει έκπληξη του να γνωρίζετε πως αυτό το φιλί προσφέρει μία τέλεια ανάλυση της γενετικής συμβατότητας και εναρμόνισης. Όταν φιλάτε κάποιον, το μυαλό παράγει μία άμεση χημική ανάλυση του σιέλου του συντρόφου σας, και βγάζει μία «κρίση» για την γενετική σας εναρμόνιση. Για σκεφτείτε λιγάκι δε μαθαίνετε εάν σας αρέσει κάποιος πιο πολύ ή πιο λίγο μετά από ένα φιλί; Και μην ξεχνάτε πως το φιλί σταματάει και τον λόξυγκα.

  Εάν λοιπόν την επόμενη φορά θέλετε να δώσετε ένα πολύ υπέροχο δώρο στον σύντροφό σας, εγώ θα σας πρότεινα να αφήσετε τα χείλη σας να μιλήσουν αντί το πορτοφόλι σας, οι πράξεις μιλούν πιο δυνατά από τις λέξεις. Δώστε λοιπόν πολλά φιλιά σε αυτούς που αγαπάτε.



"A kiss is a lovely trick designed by nature to stop speech when words become superfluous."

Ingrid Bergman



"Kissing is a means of getting two people so close together that they can't see anything wrong with each other."

Gene Yasenak

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου